GÜMÜŞHANE / ŞİRAN - Yeşilbük Şehit Enver Zabun İmam Hatip Ortaokulu

''BU NEDİR?''

Bu Nedir? Etkinliği

Bu Nedir?
• Bu alıştırmada son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunması amaçlanır. Öğrenciler numaralandırılmış beyaz kutuları doldurmak için önce verilen ipuçlarını okumalıdırlar. Verilen ipucu yardımıyla son harfi K olan varlığın, eşyanın veya kavramın ismini boşluklara yazmalıdırlar. Bu etkinlik sınıfta gruplar oluşturularak da uygulanabilir.

Bu Nedir? Etkinliği

Bu Nedir? Etkinliği, öğrencilere son harfi verilen varlıkların, eşyaların ve kavramların ipuçlarıyla bulunmasını amaçlayan bir alıştırmadır. Bu etkinlik, öğrencilerin dikkatlerini toplamalarına, analitik düşünme becerilerini kullanmalarına ve kelime dağarcıklarını geliştirmelerine yardımcı olur.

Nasıl Oynanır?

Bu etkinlik için öğrencilere numaralandırılmış beyaz kutular sunulur. Öğrenciler, her bir kutuyu doldurmak için önce verilen ipuçlarını okumalıdır. İpuçları, son harfi “K” olan bir varlığın, eşyanın veya kavramın ismini belirlemek için kullanılır.

Öğrenciler, verilen ipuçlarına dikkatlice odaklanmalı ve düşündükten sonra doğru cevabı bulmak için beyaz kutulara yazmalıdır. İpuçları genellikle varlığın özelliklerine veya işlevine işaret eder. Öğrenciler, ipuçlarından yola çıkarak son harfi “K” olan kelimenin ne olduğunu tahmin eder ve doğru cevabı yazarak boşlukları doldurur.

Gruplar Halinde Oynama

Bu etkinlik aynı zamanda sınıfta gruplar halinde oynanabilir. Öğrenciler, küçük gruplar oluşturarak birlikte çalışabilir ve farklı ipuçlarını paylaşabilir. Bu yöntem, öğrencilerin etkileşimde bulunmasını teşvik eder ve birbirlerinin düşüncelerinden faydalanmalarını sağlar.

Etkinliğin Faydaları

Bu Nedir? Etkinliği, öğrenciler için birçok fayda sağlar. İşte bu etkinliğin bazı faydaları:

Dikkat Odaklanması: Öğrenciler, verilen ipuçlarına dikkatlice odaklanmalı ve detayları yakalamak için analitik düşünme becerilerini kullanmalıdır. Bu, dikkatlerini toplamayı ve önemli bilgilere odaklanmayı geliştirir.

Kelime Dağarcığı Gelişimi: Bu etkinlik, öğrencilerin kelime dağarcığını genişletmelerine yardımcı olur. İpuçları, farklı varlıkların, eşyaların ve kavramların isimlerini hatırlamak için kullanılır. Bu da öğrencilerin yeni kelimeler öğrenmelerini teşvik eder.

Grup İşbirliği: Etkinliği gruplar halinde oynama seçeneği, öğrencilerin birlikte çalışma ve birbirlerine yardım etme becerilerini geliştirir. Öğrenciler, farklı ipuçlarını paylaşarak birbirlerinin düşüncelerinden faydalanabilir ve birlikte doğru cevaplara ulaşabilir.

Bu Nedir? Etkinliği, öğrencilerin öğrenme sürecine etkileşimli ve eğlenceli bir şekilde katılmalarını sağlar. Öğrenciler, beyinlerini çalıştırırken aynı zamanda yeni bilgiler öğrenirler. Bu etkinlik, sınıf ortamında veya evde yapılabilir ve öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Bu Nedir? etkinliğinin faydaları:

·         Kelime dağarcığını geliştirmeye yardımcı olur.

·         Kelime bilgisini pekiştirmeye yardımcı olur.

·         Problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

·         Yaratıcı düşünmeyi geliştirmeye yardımcı olur.

·         Eğlenceli ve rekabetçi bir öğrenme deneyimi sunar.

Bu Nedir? Etkinliği Örneği:

Öğretmen, öğrencilere “K” harfi ile biten bir hayvan olduğunu söyler. Öğrenciler, verilen ipucu yardımıyla kelimeyi tahmin etmeye çalışırlar. Öğrencilerin tahminleri şunlardır:

·         Kedi

·         Köpek

·         At

Doğru kelime “at” olduğu için oyun biter.

Bu etkinlik, sınıfta gruplar oluşturularak da uygulanabilir. Her grup, verilen kelimeyi tahmin etmek için birbirleriyle yarışabilir.

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 10:41 - Görüntülenme: 17